Nak Kawin Tapi Duit Tak Ada Waaaaaaaaaaaaa.

15 November 2009

3:Pasrah

Tempat:Seksyen 13, Shah Alam
Tarikh:14 November 2009
Hari:Sabtu
Masa:12.05 am


Assalamualaikum...

Hari ini aku bertemu dengan Fida dan Virus, mereka mengajak aku keluar makan. Kami telah lama tak berjumpa, rindu pada mereka terubat. Aku, Ain, Fida dan Virus makan di Mc'd, Giant Seksyen 13, Shah Alam. Kebetulan semalam aku memang teringin untuk makan Mc'Donalds. Akhirnya aku tak kempunan. Thanks Fida dan Virus sebab bawak aku.

Sedang bual kosong, tiba-tiba Virus menanyakan sesuatu yang telah lama terjadi dan ingin diungkiti.

Virus: Akie, apa kes kau dengan budak-budak chat?

Aku: Kau jangan tanya kenapa kat aku.(jawab aku sambil gelak)
(Fida menyampuk)

Fida: Ada siap kecoh dalam room cakap engkau gila kuasa.
(Sambil tersenyum aku menjawab apa yang dirasakan aku perlu jelas kan)

Aku: Aku tak pernah hendak ada jawatan pun didalam mana-mana group YM ini. Kenapa kau tanya? dari siapa kau dengar?

Fida: Dari budak-budak dalam room juga. Dia siap cakap Selangor Universal kau nak amik alih, Selangor Crew kau nak, BL kau nak, selamat DR3 kau tak nak pulak.

Aku tahu Fida konfius dengan apa yang terjadi, terutama Virus. Aku baru berapa kali berjumpa Virus. Aku tahu ada yang sedang merosakkan nama aku. Aku tidak pernah terasa apa pun yang terjadi. Aku anggap itu sebagai satu dugaan untuk aku tempuhi. Untuk tidak difikirkan buruk aku jelaskan pada Fida dan Virus.

Aku: Macam ini lah Fida. Jika aku nak sangat jawatan, nak sangat kuasa, dah lama aku dapat. Tapi aku bukan jenis macam itu. Aku rapat dan tolong pun dia orang cakap aku nak jawatan. Kadang-kadang malas aku nak tolang dan bagi cadangan lagi.

Setelah aku terangkan, baru mereka faham dan mereka nasihatkan aku, Terima Kasih Fida dan Virus kerana masih memahami aku.

Tiada ulasan: